facebook
instagram
Bátrak és ügyesek a játékosok, de még van hova fejlődnünk!

Híreink

Bátrak és ügyesek a játékosok, de még van hova fejlődnünk!

2017.12.28.

Az U12-es csapatunkat Somorácz György vezeti és a játékosok hétről hétre odatették magukat a mérkőzéseken. Az év végéhez közeledve rövid értékelésre kértük a korosztály edzőjét:

Az U12-es korosztályt viszed az idén, milyen az állomány, milyen a csapat?

-Ez az a korosztály, amelyből végre lehet válogatni, mert hála Istennek sokan vagyunk. Sokat kell még fejlődjünk a csapatjáték terén, de az egyéni dolgokat elsajátították a srácok és ügyesen alkalmazzák  meccseken. Bátrak és ügyesek, attól függetlenül, hogy első evesek nagy részben. 

Mivel nem írják az eredményeket, ezért nehéz követni a csapat sorsát. Milyen volt az elmúlt időszak az első jégre lépéstől napjainkig?

- Nem számoljuk az eredményt, de mindenki számolja. A bajnokságban a B csoportban játszunk, ahol nagyon szórt a mezőny. Volt, hogy ütöttunk mi is 25 felett és kaptunk 10 gól felet. Szerencsére ebből 2 alkalom volt csak, az egyik egy osztrák csapat ellen a másik a Brassó ellen. Az augusztusi edzőtábor óta azért sokat fejlődtünk és látszik az, hogy napról napra jobban bírjuk a meccseket. Fizikálisan felkészültek vagyunk, de fejben, gondolkodásban még van hova fejlődnünk. Ezen szeretnénk az elkövetkezendő hónapokban, a szezon végéig változtatni, hogy mindenki legyen ott fejben edzésen és ugyanúgy a meccseken is. 

Mi a cél ennél a csoportnál, mit vársz a szezon második felétől?

-  Szezon második felében többen fel fognak járni majd az U 14-es edzésre és remélhetőleg ez ad nekik annyi pluszt, amit meccseken kamatoztatni tudunk. Hozzám is jönnek fel az U10 es korosztályból majd és így a versenyhelyzet jobban kiéleződik, amit eddig sajnos nem tudtunk megcsinálni a magasabb korosztályokban, mert nem voltunk annyian. Arra tanítom őket és azt próbálom a fejükbe vésni, hogy egy csapat vagyunk és mindenki ugyanolyan fontos a kapusoktól az összes játékoson keresztül

Somorácz György elmondta csapata jól szerepelt idén, de januártól többen feljátszanak majd az U14-be, ami egy másik kávéház lesz. Ott már számolják az eredményt és nem percenként cserének sort a mérkőzéseken. Ebben a korosztályban már csak az fog játszani, aki tényleg megérdemli. 


2017. december 27. Zalai Titánok
 

Megosztás:

Támogatóink /