facebook
instagram
A jégkorong ünnepe volt

Híreink

A jégkorong ünnepe volt

2021.10.19.

Szombaton, kora délután hamar megtelt kíváncsi gyerekekkel és családokkal a Zalaegerszegi jégcsarnok előtti tér, ahol a vidéki állomások közül elsőként rendezték meg a jégkorongot népszerűsítő Erste Liga matinét. 

A Jégaréna előtt felállított sátrakban a különböző játékokkal várták az érdeklődőket. A résztvevők felpróbálhatták a sportág alapfelszereléseit és megtekinthették a székesfehérvári Titánok Erste Liga trófeáját is. De építhettek korongtornyot és kipróbálhatták, milyen kapura lőni. Kétségtelenül a legnépszerűbb Csuszka, a szövetség kabalaállata volt, akit folyamatosan körülvettek a gyerekek és folyamatosan készültek vele a szelfik és a közös fotók. 

A történelmi mérkőzést megelőzően sajtótájékoztatót tartottunk a sportlétesítmény emeleti termében, ahol Hunyadi Bianka, a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány elnöke tekintett vissza az elmúlt időszakra. Elmondta, hogy a jégcsarnok építése óta folyamatosan fejlesztették az épületet, ami mára nemzetközi szintűvé vált. 

-A nyáron a sportfejlesztési program keretében 200 millió forintból teljesen megújult a fűtési rendszer, világításkorszerűsítést és az edzőterem szigetelését is megoldották. Emellett új pályatestet építettek, ami megfelel az új NHL pályaszabályoknak. A cserepadok és a zsűri (büntető és birói fülke) teljesen megfelel a szabványnak, emellett a nézőteret is új hangosítással láttuk el. Terveink között szerepel egy párátlanító berendezés beszerzése, melyet 2022 nyarára tervezünk. Illetve a lassan 20 éves hűtőgép felújítása vagy cseréje válik szükségessé a következő szezonra.

Hunyadi Bianka a tervekről annyit mondott, hogy első osztályú, felnőtt csapatot szeretnének Zalaegerszegen. Balaicz Zoltán polgármester megköszönte az alapítvány munkáját, mellyel népszerűsítik a városlakók körében a jeges sportokat. Kovács Zoltán, a szövetség szakmai elnöke a vidéki utánpótlás bázisokon folyó magas szakmai munkát méltatta. 

A negyed háromkor kezdődő Erste Liga bajnoki mérkőzés történelmi volt, hiszen a jégcsarnok fennállása óta még sohasem rendeztünk magyar bajnokit a zalaegerszegi jégen. A csapatokat az Egerszegi Titánok legfiatalabb játékosai kísérték a játéktérre, majd a kezdődobást Balaicz Zoltán végezhette el.

A fehérvári Titánok csapatában ott volt a zalaegerszegi nevelésű, mindössze 20 esztendős Parragi Dániel, aki a találkozó első és egyetlen fehérvári gólját ütötte. A csapatok élvezetes és látványos mérkőzést játszottak, amelyen a vendég győriek domináltak, a hátul sokat hibázó Titánokkal szemben és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést 5-1 arányban. 

Titánok-UNI Győr ETO HC 1-5 (1-1, 0-3, 0-1)
Zalaegerszeg, 400 néző, Jv: Babic V., Pálkövi Zs., Vonalbíró: Kedves A., Kövesi B.
Gólszerzők: Parragi (7’), ill: Szalma (8’), Szlama (25’), Bödök (25’), Schmál (38’, 54’)

A  mérkőzést követően egy emlékplakettel köszöntöttük Parragi Dánielt,majd Domján István, az általa alapított  "Zalai Jégkorong Sport Ifjú Tehetsége Díjat" adta át, amelyet idén teljesen megérdemelten Béres Dávid U18-as játékosunk kapott.

Összeségében elmondható, hogy egy napra úgy érezhettük a felnőtt jégkorong élet közepe vagyunk. Fiataljaink új impulzust, egy nagy lökést kaptak a rendezvény által, hogy van hova eljutni, van cél, amit el lehet érni. 

2021. október 18. Egerszegi Titánok  

Megosztás:

Támogatóink /