facebook
instagram
A hajrában fordítottunk a Szeged ellen

Híreink

A hajrában fordítottunk a Szeged ellen

2020.02.02.

Az OB II-es jégkorong bajnokság utolsó fordulójában csapatunk a Szeged vendége volt. A korai kezdés (11.45) korai indulást eredményezett, így „frissen” érkeztünk a szegedi jégcsarnokba. A találkozónak nagy volt a tétje, hiszen a győztes a második helyre is odaérhet az alapszakaszban, a vesztes pedig a negyedikre csúszott volna. 

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–Egerszegi Titánok 6–7 (2:1, 3:2, 1:4)
Jégkorong OB II, alapszakasz, 10. forduló. Szeged, 300 néző. JV: Varjú, Kövesi, Máhr-Stumpf.

Egerszegi Titánok: Henczi Bendegúz- Barna, Hencui, Borbás, Gombos, Simon (első), Gyémánt, Kéner, Ambrus, Bosnyák, Csata (második), Barta, Molnár, Egyed, Szabó, Tóth. Edző: Csata Csaba

Gólszerzők: Maslac, Hajdú, György, Losonczi, Rózsahegyi, Barcsik, ill. Barta, Henczi, Ambrus 3, Borbás, Gombos. 

A kapunkat, hosszú eltiltás után ismét Henczi Bendegúz védhette. 

Jól kezdtük a mérkőzést és az 5. percben Gombos passzából Barna szerzett vezetést csapatunknak (0-1). A harmad felénél a szegedi próbálkozások góllá értek, Maslac lövés talált utat a kapunkba. Két perccel később Hajdú találatával már a hazaiak vezettek (2-1). 

A második harmad elején tovább nőtt a Szeged előnye György Róbert gólja után (3-1). A 25. percben Henczi szépített Borbás átadásából. A 26. percben 24 másodperc alatt két gólt is láthatott a közönség: előbb Rózsahegyi talált a kapunkba, majd 14 másodperccel később Ambrus ütötte a harmadik találatunkat. A harmad hajrájában Loconczi tette a csapatok közé újra a kétgólos különbséget (5-3). 

Eddig minden a hazaiak szája íze szerint alakult, de a záró harmad tartogatott még izgalmakat. A 45. percben Borbás lőtte közelebb csapatunkat, de egy percen belül Barcsik állította vissza a kétgólos távolságot (6-4). Talán a szegediek elhitték, hogy kézben tartják a meccset, de 51:11-nél és 51:25 jött a fordulat: kétszer ugyanazt a figurát sikerült végigjátszanunk és mindkettőből gólt ütöttünk.  Borbás passzolt Bosnyákhoz, aki Ambrust hozta helyzetbe és két góljával egyenlítettünk (6-6). A harában Henczi Bendegúz parádésan védett és három nagy gólhelyzetben is megmentette csapatunkat a góltól. Az 59. percben jött a mindent eldöntő fordulat: Bosnyák passzából Gombos ütötte be a győztes találatot (6-7). 

Csata Csaba együttese remekül küzdött és az utolsó pillanatig élesen játszott és megérdemelten nyert. Ez a győzelem azt jelenti, hogy a Titánok az alapszakasz második helyén végeztek és a rájátszásban a harmadik Hevület csapatával mérkőznek majd a döntőbe jutásért. 

Szép volt fiúk!

Fotó: Goodwill Pharma Szeged facebook oldala

2020. február 2. Egerszegi Titánok
 

Megosztás:

Támogatóink /