facebook
instagram
Titánok a tengerentúlon

Híreink

Titánok a tengerentúlon

2019.01.30.

Hazudunk, ha azt mondjuk, hogy nem szeretnénk egyszer az életünkben Amerikába utazni és látni a szabadság földjét. Január elején 13 zalaegerszegi jégkorongozónak megadatott, hogy részt vehetnek 8. Téli Nemzetközi Diákjátékokon. Az eseményt abban a Lake Placidben rendezték, amely az 1932-es és 1980-as téli olimpia játékok házigazdája volt. Az utóbbi világesemény különösen emlékezetes marad az amerikaiaknak, mivel az egyetemistákból összeállított USA legyőzte a világklasszisokkal teletűzdelt szovjet gárdát a jégkorongtorna döntőjében. A Lake Placid-i téli diákjátékokon a házigazdák mellett Ázsia és Európa 14 országából 33 város képviseltette magát. A viadalon a 12–15 éves fiatalok kilenc téli sportágban mérhették össze tudásukat. A történethez hozzátartozik, hogy a részvételi lehetőséggel Szombathely élhetett, ahonnan egy fiú jégkorongcsapat és négy alpesi síelő indult. Mivel a vasiaknak ez a korosztályuk elég foghíjas, ezért az Egerszegi Titánok korosztályos csapatából igazoltak játékosokat a tornára. A fiatalok élménybeszámolója mind arról tanúskodik, hogy egy nagyon jól szervezet és kivitelezett versenyt rendeztek a házigazdák. A jégkorongozók sajátos rendezésű tornán méretették meg magukat.  A hét fiúcsapat (svájci, kanadai, kínai, amerikai, szlovén, osztrák és magyar) mindegyikének négy ellenfelet sorsoltak, és a négy forduló után kialakult rangsor alapján játszották a csapatok a helyosztókat. 

A fiatalok szép győzelemmel kezdtek a svájci Delémont ellen, majd a jégkorong fellegvárának számító kanadai Hamilton ellen vereséggel folytatták. A második játéknapon nagy csatában, minimális különbséggel maradtak alul a Peking ellen, majd a Maribor ellen újabb vereség következett. Egy győzelemmel és három vereséggel a Szombathelyi Pingvinek csapata az ötödik lett a rangsorban, így az 5-7. helyért vívhattak. Az első meccsen döntetlenre végeztek a Delémonttal, majd simán legyőzték a Peking csapatát így az ötödik helyen végeztek. 

Eredmények: 
Szombathelyi Pingvinek – Delémont 6-1 gólszerzők: Méhes 2, Őri 2, Kemény 2.
Szombathely–Hamilton 1-8 (0-2, 0-2, 1-4). Gólszerző: Gribovszki
Szombathely–Peking 4-5 (1-1, 1-3, 2-1). Gólszerzők: Wappel 2, Gribovszki, Őri
Szombathely–Maribor 1-6 (1-1, 0-3, 0-2). Gólszerző: Tóth B.

Helyosztó: Szombathelyi Pingvinek – Delémont 1-1 gólszerző: Őri 
                    Szombathelyi Pingvinek- Peking 4-0 gólszerzők: Tóth B., Nagy B., Méhes, Őri

Végeredmény: 1. LakePlacid, 2. Hamilton, 3. Maribor, 4. Graz, 5. Szombathely (Kemény Kristóf, Méhes Gábor, Tóth Benedek Ákos, Németh Áron Zsolt, Tobler Philip, Gribovszky József, Markó Bálint, Tóth-Zsólyomi Flórián, Őri Arvid, Nagy Márton Róbert, Nagy Benedek Márk, Wappel Milán (Egerszegi Titánok), Simon Máté, Tárczy Botond, Pálmai Bálint (Szombathelyi Pingvinek)), 6. Delémont, 7. Peking.

A zalaegerszegi jégkorongozóknak meghatározó élmény marad az amerikai kirándulás, ahol belekóstolhattak egy pillanatra, milyenek a profi körülmények egy a jégkorongban vezető hatalomnak számító országban. 

Fotó: Bukovics Ágnes 

2019. január 30. Egerszegi Titánok 

Megosztás:

Támogatóink /