facebook
instagram
Felnőtt jégkorong mérkőzés Zalaegerszegen

Híreink

Felnőtt jégkorong mérkőzés Zalaegerszegen

2017.03.07.

Nem minden nap láthat a zalaegerszegi közönség igazi felnőtt jégkorong mérkőzést, ezért is különleges a csütörtök esti alkalom, amikor a Fehérvár AV 19 a szlovén Olimpija Ljubljana csapatával játszik barátságos mérkőzést. Minkét csapat az EBEL Osztrák jégkorong ligában indult a 2016/2017-es szezonban, mely a legmagasabb szintű jégkorong bajnokság Ausztriában. A két együttesnek nem sikerült jól az idei szezon,mivel a bajnokság alsó felében végeztek. 

-A szezon véget ért a csapatok számára, de szeretnének játékban maradni- tájékoztatott Szabó István Pál, U20-as csapatunk edzője. – Megkerestek minket, hogy lenne-e lehetőség egy ilyen mérkőzés lebonyolítására, mivel éppen félúton van a Zalaegerszegi Jégcsarnok a két csapatnak. 

Az elmúlt szezonban még a Ferencvárosnál dolgozó egykori kiváló játékos elmondta, hogy nagy lehetőség ez a számunkra, mivel felnőtt jégkorong mérkőzést nem minden nap láthatnak a megyeszékhelyen. 

-A fiatalok fejlődésének mindenképpen jót tesz, ha élőben láthatnak egy ilyen nemzetközi mérkőzést. Egészen más a jégkorong a TV-ben és élőben, testközelből figyelni válogatott játékosokat a jégen. Kedves emlékek is kötnek a Fehérvár játékosai közül többűkhöz is, ugyanis Hetényi Zoltán, Rajna Miklós kapusok és a védő Szirányi Bence is a kezem alatt nevelkedett. 

Azért is fontos a csapatok számára ez a mérkőzés, mivel a válogatottaik nagy részét ez a két csapat adja és a szakvezetőknek érdeke, hogy a játékosok játékban maradjanak az idei Világbajnokságig. A Magyar Válogatott kiesőként a Divízió 1/A VB-re készül, amelyet, Kijevben (Ukrajna) rendeznek április 22–28-  között. Szlovénia feljutóként a B csoportos VB-re készül, amelyet Párizsban rendeznek május 5–21-e között. A csütörtöki mérkőzést a Zalaegerszegi Jégcsarnokban rendezik tehát 18 órától, amelyet ingyenesen tekinthetnek meg az érdeklődők. 

Fotók: http://www.fehervarav19.hu

2017. március 7. Zalai Titánok 

Megosztás:

Támogatóink /