facebook
instagram
A jégkoronggal ismerkedtek az Öveges iskola diákjai

Híreink

A jégkoronggal ismerkedtek az Öveges iskola diákjai

2023.11.10.

A Magyar Jégkorong Szövetség sportágat népszerűsító országjáró programja a „Gyerehokizni Roadshow” ismét Zalaegerszegre érkezett. A rendezvény helyszíne ezúttal az Öveges József Általános Iskola tornaterme volt, ahol az iskola alsós diákjai ismerkedhettek a jégkorong sportággal.

Jó házigazdaként Domján István, az iskola igazgatója köszöntötte a vendégeket, akinek a fia az Egerszegi Titánok U18-as csapatát erősíti.
A rendezvényen részt vett Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke, aki elmondta, hogy egyre népszerűbb a jégkorong a gyerekek körében. Némi statisztikával is szolgát számunkra, miszerint az országban 82 egyesület működik és közel 10 ezer igazolt versenyző van a klubokban. Hozzátette, a jégcsarnokok építésével a jeges sportok iránti érdeklődés is megnőtt az elmúlt években. 

A rendezvényen Ungár Rebeka válogatott játékos és Orbán Attila, korábbi válogatott mesélt a gyerekeknek arról, hogy kezdett el jégkorongozni és mit kapott ettől a sportágtól. 
Az MJSZ programját klubunk is segítette, hiszen mezeket, felszerelést, ütőket vittünk, hogy bemutassuk milyen eszközei, öltözete van egy jégkorongozónak. Ezt a gyerekek felpróbálhatták és játékos kérdéseken keresztül ajándékokat is hazavihettek a rendezvényről. 

A rendezvényre ellátogatott Csúszka, a magyar válogatott kabalaállata, akit kitörő örömmel fogadtak a gyerekek.  

Reményeink szerint a program után sokan szeretnének majd az Egerszegi Titánok közösségébe tartozni, ahol jelenleg 150 fiatal űzi nap mint nap ezt a remek sportágat. 

2023. november 10. Egerszegi Titánok 

Megosztás:

Támogatóink /